پروتز سینه

عمل پروتز سینه ، از رایج ترین وشایع ترین عمل های جراحی زیبایی در بانوان به شمار می آید ، برای انجام جراحی پروتز پستان لازم است تا کلیه انتظارات فرد متقاضی را کامل درک نموده و امکان دستیابی به این انتظارات مورد بررسی قرار بگیرد. در این مقاله از دکتر مهدی امین خاکی ، بهترین فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی در تهران ، قصد داریم این عمل جراحی محبوب در بین بانوان را از ابعاد مختلف مورد بررسی قرار دهیم.

 

پروتز سینه - دکتر امین خاکی

 

دو نکته مهم را پیش از انجام جراحی پروتز سینه ، باید در نظر داشت :
  • طول و محل برش جراحی

زیر سینه ، دور هاله قهوه ای رنگ نوک سینه ( آرئول ) ، زیر بغل

  • محل قرار گیری پروتز سینه

زیر عضله و یا زیر بافت سینه و زیر فاسیا

انوع پروتز سینه

سه نوع پروتز پستان وجود دارد : سالین یا سلیکون ، گرد یا آناتومیک ، نرم یا texture هیپوماستیا یا کوچک بودن پستان می تواند به صورت اولیه و مستقل و یا به همراه عدم رشد قسمت قفسه سینه ( سندرم پولاند ) یا به همراه دیگر بد فرمی های قفسه سینه باشد. همچنین کوچک بودن سینه ها امکان دارد در پی بارداری و شیردهی و یا در اثر کاهش وزن زیاد اتفاق می افتد. کوچکی سینه ، می تواند موجب کاهش اعتماد به نفس در اثر عدم زیبایی اندام شود و در برخی موارد ، منجر به اختلال در روابط زناشویی شود.

Safety و اطمینان خاطر در رابطه با پروتز ها

پروتز های سالینی یا آب نمکی از مایع آب نمک پر شده اند و در مورد ایمنی آن از ابتدا نیز موردی وجود نداشته است. در خصوص پروتز های سیلیکونی ، با توجه به این که سیلیکون از عنصرهای کربن ، هیدروژن و اکسیژن تشکیل می شود ، قبلاً درباره ایمنی آن ها مباحثی مطرح بود. پروتز های سیلیکونی در دهه های قبل تا کنون تغییراتی داشته که در حال حاضر از نسل پنجم آن ها استفاده می شود. با توجه به پژوهش ها و تحقیقات وسیعی که در کالج روماتولوژی آمریکا بر روی 78000 خانم در خصوص ارتباط پروتز سینه با بیماری های بافت های همبند ، صورت گرفت ، در بیانیه ای که در سال 1995 از سوی این کالج صادر گردید ، تاکید شد که سیلیکون ، بیمار را در معرض هیچ خطری در رابطه با بیماری های همبند و روماتیسمی قرار نخواهد داد. از سیلکون در لوازم آرایشی از قبیل رژلب ، لوسیون های برنز کننده ، کرم های پوستی و اسپری ها ، همچنین در تولید دریچه قلب مصنوعی ، دستگاه تنظیم ضربان قلب و فرآیند های تولید غذا بهره گیری می شود.

 

پروتز سینه - دکتر امین خاکی

 

پروتز پستان گرد : پروتز سینه گرد ، برای خوش ­فرمی  و برجسته شدن سینه افراد استفاده می­‌ شود. ایمپلنت‌های گرد با سیلیکون یا سالین پر می شوند که برای تقویت سینه انتخاب محبوب ‌تری برای داوطلبان می باشند. ایمپلنت‌های گرد بین بافت طبیعی ماهیچه قفسه سینه و سینه یا زیر هر یک از دو بافت غده و عضله قرار دارد. ایمپلنت‌های گرد دارای پروفیل‌ها و اندازه‌های متفاوتی هستند. از آنجایی که هر نوع ایمپلنت به حجم دهی سینه ها کمک می کند ، به برجسته نشان دادن این بافت در تمام قسمت های سینه از پایین و بالا کمک می کند. پروتزهای گرد برای بانوانی شایسته است که می‌خواهند برجستگی این بافت بیشتر به نظر رسد. از طرف دیگر، افرادی که علاوه بر بزرگی خواهان فرم مناسب این اندام هستند ، پروتزهای گرد را انتخاب می­‌ کنند که گزینه بسیار مناسبی است.

پروتز سینه قطره اشکی یا اشکی : پروتز قطره اشکی برای بانوانی مناسب است که می خواهند فرم این اندام در بالای نوک پستان کمتر و در ناحیه بیرونی و تحتانی پرتر نشان دهد. این پروتزها در هر دو ناحیه راست یا چپ استفاده می شود. نتیجه نهایی ایمپلنت‌­های قطره­ای در واقع بسیار شبیه سینه‌­ های طبیعی است. این انتخاب گزینه ارزنده برای خانم هایی است که ظاهری ظریف دارند. این پروتز بدون پری در قسمت بالایی حجم بافت پستان را افزایش می دهد و به هیچ عنوان در جای خود نمی چرخد. این ایمپلنت‌­ها به دلیل طبیعی بودن در جراحی ترمیمی مورد استفاده قرار می گیرند که بسیار ایده آل می باشند. پروتزهای قطره اشکی از نوع گرد ، محکم تر می باشند و نسبت به اینکه پروتز در کدام ناحیه سینه جایگذاری شود ، این نوع ایمپلنت باعث سفتی بیشتری نسبت به حالت طبیعی در بافت پستان می شود.

سن مناسب برای جراحی پروتز سینه

انجام پروتز سینه در تهران دارای محدودیت سنی است و نیاز است بیماران حداقل سن مورد نیاز را دارا باشند. محدودیت سن با توجه به نوع پروتز سينه ، متفاوت می باشد. در پروتز های نوع سالینی بیمار حداقل باید 18 سال سن داشته باشد و در پروتز های سیلیکونی حداقل سن بیمار باید 22 باشد. دلیل محدودیت سنی ، رشد کامل بافت سینه است. اگر پس از انجام جراحي پروتز سينه ، سینه ها رشد کنند نتیجه تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. به همین دلیل تا زمانی که رشد سینه ادامه داشته باشد بهتر است جراحی بزرگ کردن سینه انجام نشود. همچنین انجام عمل بزرگ کردن سینه در سینه های در حال رشد باعث اختلال در روند رشد سینه می شود.

محل قرار گیری پروتز سینه

فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی ، در زمان معاینه بالینی مقدار بافت پستان ها را مشخص می نماید ، با در نظر گرفتن میزان این بافت ، محل قرار گرفتن پروتز سينه معین می شود. در ضمن لازم به ذکر است هر یک از محل های قرار گذاری پروتز ها دارای ویژگی های خاصی می باشد ، که جراح پلاستیک سینه خوب در تهران پیش از انجام جراحی به فرد متقاضی جراحی پروتز سینـه در تهران توضیح خواهد داد.

اقامت در کلینیک یا بیمارستان و استفاده از درن

به طور معمول بیمار پس از اتمام جراحی سینه ، نیازی به بستری در بیمارستان ندارد و همان روز ترخیص می گردد. در ضمن در افرادی که جراحی پروتز پستان در تهران انجام می دهند ، درن استفاده نمی شود. همچنین بیشتر افرادی که عمل بزرگ کردن پستان انجام می دهند ، معمولاً بعد از گذشت ده روز قادر هستند تا به انجام فعالیت های روزانه خود بپردازند ، البته انجام ورزش هایی نظیر دویدن تا یک ماه محدودیت دارد.

 

پروتز-سینه - دکتر امین خاکی

چگونه می توانیم بهترین اندازه ی پروتز سینه را انتخاب نماییم ؟

پروتز سینه دارای انواع و اندازه های متفاوتی است ، هر خانمی می تواند انواع اندازه ها را برگزیند. بیشتر خانم ها بر اساس سایز سوتین خود ، اندازه پروتز را انتخاب می نمایند ، کلید انتخاب اندازه ی پروتز پستان این است که پروتزی که انتخاب نموده اید ، به شما ظاهری زیباتر و موزون تر بدهد و با خواسته ی شما هم خوانی داشته باشد. در جلسه مشاوره ، بهترین جراح پلاستیک تهران ، اندازه ی سینه و قفسه ی سینه ی شما رامی گیرد ، تا مشخص کند چه اندازه هایی برای شما مناسب است. علاوه بر این ، با این اندازه گیری ها ، ظاهر شما را با بهترین اندازه ی سینه در نظر می گیرد. فضای در دسترس در زیر سینه ها ، مهم ترین عامل ایجاد محدودیت در انتخاب سایز پروتز پستان در تهران می باشد.

دقت کنید در موازات افزایش حجم سایز پروتز ها ، به اندازه ی پهنای آن نیز افزوده خواهد شد. لذا اگر پروتزی که انتخاب کرده اید ، بیش از اندازه بزرگ باشد ، لبه ها و کناره های آن امکان دارد تا ، از اطراف بافت سینه ، به قسمت خارجی قفسه ی سینه بیرون بزند ، حتی تا گودی زیر بغل نیز برسد. این حالت برای بیشتر بانوان نا خوشایند بوده و این که ممکن است علاوه بر بروز چین خوردگی ، سایر مشکلات نا مطلوب طولانی مدت را نیز در اثر عمل پروتز سینه افزایش می دهد.

 

پروتز سینه - دکتر امین خاکی

پروتز سینه تا چه مدت باقی می ماند ؟

پروتز های سینه ، با این وجود که مقام و خیلی قوی می باشند ، حتی در مقابل فشار ؛ اما مستعد کهنگی و فرسایش در طول زمان نیز هستند. به زبان ساده تر ، پوسته ی خارجی پروتز پستان ، بالاخره فرسوده و نازک می شود و در برخی موارد لازم است تا خارج شوند و جایگزین دیگری در همان محل یا یک محل دیگر استفاده بشود. نمودار هایی وجود دارد که نشان می دهد که پروتز ها پیش از آن که خراب بشود تا چه مدت باقی می ماند و در یکی از این نمودار ها میانگین حدود 20 سال بوده ، البته لازم به تذکر است که این کهنه شدن در افراد مختلف متفاوت است. لذا خانمی که در روز ورزش ها و فعالیت های فیزیکی بیشتری دارد و در روز چند ساعت تمرین می کند مانند مربی های ایروبیک و دوندگان ، طبیعتاً زود تر از سایر افراد پروتز های شان فرسوده خواهد شد.

مدت زمان جراحی پروتز سینه و نوع داروی بیهوشی

طول مدت عمل پروتز سینه در تهران ، در حدود یک ساعت است و معمولاً این عمل تحت بیهوشی عمومی انجام می شود. البته می توان جراحی را با بی حسی موضعی نیز انجام داد. به طور معمول فرد در همان روز مرخص می شود و نیازی نیست تا در بیمارستان یک شب بماند.

 

پروتز سینه - دکتر امین خاکی

آیا این عمل دردناک است ؟

معمولاً میزان دردی که هر فرد تحمل می کند قابل تشخیص نیست. برخی از بانوان این فرآیند را درد ناک دانسته ، درحالی که برخی دیگر اصلاً احساس درد ندارند. در حالت کلی میزان درد در مواردی که پروتز کردن سینه در پشت ماهیچه سینه ای قرار می گیرد ، بیشتر است ، زیرا لازم است تا بخشی از ماهیچه را برای جای گذاری پروتز ها برش بدهیم. در اکثر خانم ها درد متوسطی تا پنج روز پس از عمل وجود دارد ، که برای تحمل آن مصرف مسکن لازم است و در بیشتر افراد پس از یک هفته میزان زیادی از حجم درد کاهش یافته است.

هزینه پروتز سینه در تهران

همانطور که با مطالعه مقاله متوجه شدید پروتز سینه در سایز ها و انواع متفاوتی موجود است. هزینه پروتز های سیلیکونی با پروتز های سالینی متفاوت هستند به همین دلیل در ابتدا باید نوع پروتز و سایز آن مشخص شود. پس از مشخص شدن سایز و نوع پروتز کردن پستان ، جراح سینه دستمزد خود را اعلام می کند. تمام هزینه عمل پروتز سينه مرتبط با دستمزد جراح سینه خوب در تهران ، نیست و هزینه های بیمارستان نیز بخشی از هزینه را شامل می شوند.

 

آیا پروتز سینه موجب سرطان می شود ؟

در صورتی که از پروتزهای مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریکا استفاده شود به هیچ عنوان امکان ابتلا به سرطان پستان وجود نخواهد داشت. به صورت معمول افرادی که عمل پروتز پستان انجام می دهند ، می توانند ماموگرافی انجام دهند ، البته تشخیص کمی پیچیده و دشوار می شود به همین دلیل باید به مراکز خاصی مراجعه شود. در صورتی که با وجود پروتز سینه ، به سرطان مبتلا شوید ، در هنگام انجام بیوپسی دچار مشکل خواهید شد ؛ زیرا احتمال سوراخ شدن پروتز به دلیل ورود سوزن ها وجود دارد. همچنین برای انجام درمان هایی مثل رادیوتراپی امکان سفت شدن و پس زدن پروتز وجود دارد. اما در حالت کلی اگر از پروتزهای دارای مجوز استفاده نمایید ، پروتز سبب ابتلا به سرطان سینه نخواهد شد.

شیردهی و حاملگی بعد از پروتز پستان

یکی از سوالات پر تکرار افرادی که قصد پروتز کردن سینه های خود را دارند ، در رابطه با شیردهی و بارداری بعد از انجام جراحی پروتز سینه در تهران با دکتر مهدی امین خاکی می باشد. خوب است بدانید که پروتز در بارداری و شیردهی مشکلی را ایجاد نمی کند اما اگر در زمان شیردهی به عفونت دچار شوید ، این عارضه روی پروتز ها نیز تاثیر گذاشته و موجب سفت شدن آن می شود. در حالت کلی بارداری با پروتز پستان ارتباطی ندارد اما در رابطه با شیردهی نیز این جراحی خللی در از بین رفتن غدد شیری و ترشحات شیری ایجاد نمی کند. لازم به ذکر است که شیردهی روی تغییر فرم و افتادگی سینه ها تاثیر می گذارد به خصوص این عارضه در پروتزهایی که که زیر نسنج سینه قرار می گیرد ، بیشتر دیده می شود ؛ بنابراین با وجود پروتز احتمال بارداری و شیردهی وجود دارد و تنها شیردهی ممکن است کمی تغییر در حالت و فرم پستان ها ایجاد نماید.

شناخت عوارض بی خطر و پر خطر پروتز سینه

قدم گذاشتن در هر مسیر زیبایی عوارضی را با خود به همراه دارد ، به طوری که امکان ندارد که شما خواهان انجام یکی از جراحی های زیبایی باشید اما بدن واکنشی نسبت به زخم ها و نواحی برش زده آن نشان ندهد . برخی از این عوارض کوتاه مدت بوده و بعد با گذشت مدت زمان کوتاهی بهبود می یابند . بحث ما شناخت علائم پر خطر است تا با مراجعه به موقع به پزشک ، از خطرات جسمانی پس از آن در امان بمانید . عوارض پر خطر شامل :

  • عفونت در نواحی برش خورده به دلیل عدم رعایت بهداشت
  • پارگی و نشت پروتز به دلیل مراجعه به جراح بی تجربه
  • تعریق شدید بدن در هنگام خواب
  • تب کردن فرد که در صورت مشاهده آن باید هرچه سریع تر به پزشک مراجعه کنید .

تمام موارد گفته شده به دلیل عدم توجه در انتخاب پزشک حاذق صورت می گیرد ؛ زیرا پزشک کاربلد بهترین پروتز را در بافت سینه قرار خواهد و از احتمال نشت پروتز و مشکلات پس از آن می کاهد . متقاضی نیز باید بداند که برای داشتن بهترین تجربه از جراحی ، ملزم به رعایت نکات زیر می باشد :

  1. استعمال دخانیات و نوشیدن مشروبات الکلی احتمال ایجاد عفونت را بالا خواهد برد ، در نتیجه اگر به مصرف آن ها اعتیاد دارید ، تا مدتی قبل از پروتز سینه مصرف آن را قطع کنید .
  2. فرد برای آماده ساختن بدن جهت قرارگیری در زیر تیغ جراحی ، استراحت داشته و بهتر است تا چند ساعت قبل از عمل ، از خوردن و آشامیدن اجتناب کند.
  3. در جلسه مشاوره با پزشک ، ترس و اضطراب خود را نسبت به جراحی مطرح کرده تا جراحی با موفقیت به پایان برسد.

مراقبت‌ های بعد از پروتز سینه

پروتز سینه می ‌تواند به شما اعتماد به نفس بیشتری ببخشد ، اما برای دستیابی به نتایج مطلوب ، رعایت دقیق مراقبت ‌های بعد از عمل ضروری است. با رعایت نکاتی که در ادامه به شما گفته می شود ، می ‌توانید روند بهبود خود را تسریع کرده و از عوارض احتمالی جلوگیری کنید.

دوران نقاهت و روز های اول پس از پروتز سینه

روز های اول بعد از عمل پروتز سینه ، استراحت کامل برای بهبودی بدن ضروری است. بنابر این روز های اول فقط به حالت درازکش باشید و استراحت کنید ، از انجام فعالیت ‌های سنگین و بلند کردن اجسام خودداری کنید. پوشیدن گن طبی به کاهش تورم ، حمایت از سینه‌ ها و تسریع روند بهبود کمک می ‌کند ، اما دقت کنید که گن طبی حتما با هماهنگی پزشک شما انتخاب شده باشد.

داروهای تجویز شده توسط پزشک را مرتب مصرف کنید ، چرا که این دارو ها برای برای کنترل درد ، کاهش التهاب و جلوگیری از عفونت بسیار مفید هستند. داشتن تغذیه مناسب نیز می تواند به روند بهبودی سرعت ببخشد. مصرف غذاهای مغذی و نوشیدن آب کافی به تقویت سیستم ایمنی بدن و بهبود سریع ‌تر زخم کمک می‌ کند. از مصرف غذاهای چرب ، سرخ شده و حاوی نمک زیاد و ادویه زیاد و فست فودی خودداری کنید.

مراقبت از زخم‌ ها

شما باید اطراف زخم ها و نزدیک جای زخم‌ ها را روزانه با آب ولرم و صابون ملایم شسته و با دستمال نرم خشک کنید. همچنین طبق دستور پزشک ، پانسمان زخم ‌ها را باید در زمان های گفته شده تعویض کنید.

چند مورد مهم که می تواند به روند بهبودی شما سرعت ببخشد :

  1. ماساژ : انجام ماساژ ملایم به کاهش تورم و بهبود بافت سینه کمک می ‌کند.
  2. مراجعه منظم به پزشک : برای اطمینان از بهبودی مناسب ، به طور منظم به پزشک مراجعه کنید.
  3. ترک سیگار : سیگار کشیدن روند بهبود را کند کرده و خطر عفونت را افزایش می ‌دهد.
Rate this post
1 1 رای
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
Call Now Button